Péče o šperky

Ačkoli jsou mé šperky vyráběné z pravého zlata, nikdy nelze zaručit, že nedojde k jejich opotřebení, či poškrábání. Toto riziko však lze snížit při dodržení pár základních zásad.

Co šperkům škodí

Nikdy nenoste šperky, když děláte domácí práce jako je úklid, či zahradničení. Šperky by se neměly dostat do kontaktu s chemikáliemi nebo čisticími prostředky.

Nikdy nenoste šperky při sportu, jelikož by mohlo dojít k jejich mechanickému poškození. Zároveň byste se měli vyvarovat nošení šperků při koupání v plaveckých bazénech, jelikož obsahují chlór.

Šperkům nedělá dobře ani přímý kontakt s kosmetickými přípravky a parfémy, kdy se na jejich povrchu vytváří odolný povlak. V případě perel může dokonce dojít k jejich nevratnému poškození.

Jak se šperky zacházet

Při manipulaci se šperky by se mělo postupovat opatrně. Po jejich sundání by měly být umístěny do kazety či šperkovnice s látkovým podkladem. Zároveň by se neměly navzájem dotýkat, čímž předejdete jejich případnému poškrábání. Můžete je také otřít měkkým hadříkem, abyste odstranili mastnotu a pot. Důrazně vám však nedoporučuji čistit šperky podomácku, jelikož nesprávnou manipulací může dojít k jejich nevratnému poškození. Nejspolehlivější metodou je návštěva u odborníků.

Na mé šperky poskytuji zákazníkům zdarma veškerý servis včetně oprav. Šperky vyčistím a v případě bílého zlata také narhodiuji, takže budou i po letech nošení vypadat stejně skvěle, jako když jste je u mě zakoupili.