Ze světa šperků

Zajímá vás, jak vybrat ten pravý zásnubní prsten pro vaši vyvolenou? Nebo jaké jsou nové trendy ve světě šperků? To vše a mnohem víc se dočtete v mých článcích, které pravidelně přidávám.


Jak vybrat zásnubní prsten

Zásnubní prsten je pro ženu symbolem, že chcete strávit zbytek života po jejím boku. Jeho výběr je tedy důležité nepodcenit. V tomto článku vám poradím, na co všechno byste měli při výběru zásnubního prstenu myslet.

Celý článek

Jak vybrat snubní prsteny

Snubní prsteny jsou vyjádřením lásky a symbolem vzájemného pouta mezi novomanžely. Budou vás provázet celým životem, a proto je důležité je vybírat velmi pečlivě. Díky desítkám let zkušeností si jsem jistý, že vám pomohu vybrat ideální snubní prsteny, abyste byli ve svůj velký den naprosto spokojení.

Celý článek

Jak změřit velikost prstenu

Před objednáním prstenu je potřeba znát jeho požadovanou velikost. Můžete si ji změřit sami doma, raději však doporučuji návštěvu u mě v ateliéru. Velikost vám zde profesionálně změřím a případně doladíme další detaily.

Celý článek

Náušnice

Náušnice jsou klíčovým a nepostradatelným doplňkem každé ženy, a proto jim při jejich výrobě věnuji maximální péči.

Celý článek

Jak vybrat náhrdelník

Správně vybraný náhrdelník zvýrazní přirozenou krásu každé ženy. Hodí se jako doplněk ke každodennímu nošení, ale i k formálním outfitům, či na večerní akce.

Celý článek

Zlaté šperky

Zlaté šperky doprovázejí lidstvo již od dob, kdy se naučilo opracovávat drahé kovy a postupem času se staly symbolem moci a bohatství.

Celý článek

Péče o šperky

Ačkoli jsou mé šperky vyráběné z pravého zlata, nikdy nelze zaručit, že nedojde k jejich opotřebení, či poškrábání. Toto riziko však lze snížit při dodržení pár základních zásad.

Celý článek

Hmotnost a velikost diamantů

Hmotnost diamantů se měří pomocí jednotky „carat“ a označuje se jako „ct“. Proto ji také nazýváme karátová hmotnost.

Celý článek