Jak vybrat náhrdelník

Správně vybraný náhrdelník zvýrazní přirozenou krásu každé ženy. Hodí se jako doplněk ke každodennímu nošení, ale i k formálním outfitům, či na večerní akce.

Při nákupu nového náhrdelníku není důležité zvolit jen design a použité drahé kameny, či perly, ale je třeba také zvažovat jeho délku.

Nejčastější délka, která se hodí k většině oblečení a sluší prakticky každému, je 42 nebo 45 cm. Tato délka ideálně sedí v dekoltu a je vhodná pro prakticky všechny typy výstřihů. Pokud preferujete delší náhrdelníky končící v úrovni prsou, bude pro vás ideální délka mezi 50 a 60 cm. Dlouhé perlové šňůry přesahující 80 cm jsou ideální k večernímu oděvu a při slavnostních příležitostech.

Při výběru je také klíčové zaměřit se na svůj obličej a krk, jelikož správně zvolená délka náhrdelníku vám pomůže vyzdvihnout vaše přednosti, nebo naopak skrýt možné nedostatky. Pokud má žena kratší krk, či kulatý obličej, měla by raději volit delší náhrdelníky a vyhnout se takzvaným obojkům (chokery), které úzce obepínají krk. Naopak dámám s delším krkem a podlouhlým obličejem bude slušet spíše kratší náhrdelník.

Rád vám osobně pomohu s výběrem u mě v ateliéru a případně můžeme společně navrhnout i náhrdelník na zakázku..